11/06/2021 Jaan Siitonen, RKP: Helsingin kaupunginsuunnittelu itse remonttiin

”Kruunusillat-hankkeen kustannusarvion nousu alle viidessä vuodessa 430 miljoonasta lähes 800 miljoonaan euroon on vain yksi esimerkki kuluvalla vaalikaudella kaupunkisuunnittelun piirissä tapahtuneista käsittämättömistä kummallisuuksista”, sanoo projektijohtaja, RKP:n kuntavaaliehdokas Jaan Siitonen, jonka mukaan Vihreiden apulaispormestari Anni Sinnemäen johtaman Kaupunkiympäristöt-toimialan toiminta on syytä laittaa laajemminkin kuntotarkastukseen, sillä ”remontin tarve on ilmeinen”.

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori pyysi jo ulkopuolisen selvityksen Kruunuvuoret-hankkeen kustannusarvion rakettimaisesta noususta. Siitosen mielestä Kaupunkiympäristöt-toimialan toimintaa on syytä arvioida laajemminkin uuden valtuuston johdolla, sillä Helsinki on menettämässä jo näkyvästi kaupungin keskustaa elävöittävää yritystoimintaa.  

”Kaupunkisuunnittelua on leimannut yrittäjäkielteisyys, vaikka muuta väitetään, eikä yrittäjien elämää näytetä edes tunnettavan osassa poliittista päätöksentekoa.”

”Elävä kaupunki, kestävä kehitys ja yrittäjyys on osattava yhdistää muuallakin juhlapuheissa ja puolueohjelmissa, jotta verotuloja voidaan kohdentaa aiempaa enemmän perheisiin, koulutukseen ja tulevaisuushankkeisiin”, Siitonen napauttaa.

Siitonen näkee taustalla myös ongelmia Helsingin pormestarimallissa. Uudistus teki kaupungin johtamisjärjestelmästä Siitosen mukaan hajanaisen, kun toimialoilla on epäselvyyttä siitä, kuka ohjaa mitäkin. ”Lisäksi uudistus puoluepolitisioi kaupungin hallintoa merkittävästi, mikä on ollut kielteistä”, Siitonen sanoo.

”Helsingin kehittämisen kannalta on ratkaisevan tärkeää miten kaupunkia johdetaan. On jo täysin selvää, että tulevalla vaalikaudella on syytä tehdä muutoksia pormestarimalliin helsinkiläisten edun nimissä. Apulaispormestarit edustavat avustajineen kallista väliportaan hallintoa, jonka merkitys on toistaiseksi jäänyt hyvin epämääräiseksi”, Siitonen toteaa.

Vieritä ylös